top of page
Αυτοάμυνα Γυναικών: Pro Gallery

WING TZUN KUNG FU
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

Το Wing Tzun μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις γυναίκες για διάφορους λόγους:

Αποτελεσματική Αυτοάμυνα: Το Wing Tzun είναι γνωστό για τις πρακτικές και αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας. Επικεντρώνεται στη χρήση της ενέργειας του αντιπάλου και στην επίθεση σε ευάλωτες περιοχές, αντί να βασίζεται αποκλειστικά στη δύναμη. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για γυναίκες που μπορεί να αντιμετωπίσουν μειονεκτήματα μεγέθους και δύναμης σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Απλότητα και Αμεσότητα: Το Wing Tzun δίνει έμφαση στην απλότητα και την αμεσότητα στις τεχνικές του, διευκολύνοντας την εκμάθηση και την αποτελεσματική εφαρμογή. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για τις γυναίκες που μπορεί να μην έχουν εκτεταμένη εκπαίδευση πολεμικών τεχνών ή σωματική δύναμη, επιτρέποντάς τους να αποκτήσουν γρήγορα πρακτικές δεξιότητες αυτοάμυνας.

- Εξισορρόπηση φυσικών ανισοτήτων: Οι αρχές και οι τεχνικές του Wing Tzun έχουν σχεδιαστεί για να εξουδετερώνουν το πλεονέκτημα δύναμης και μεγέθους ενός αντιπάλου. Χρησιμοποιεί ευαισθησία, συγχρονισμό και σωστή δομή σώματος για να ξεπεράσει τις φυσικές ανισότητες. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να αμυνθούν αποτελεσματικά ενάντια σε μεγαλύτερους και ισχυρότερους αντιπάλους.

- Εστίαση στη μάχη κοντινής εμβέλειας: Το Wing Tzun εστιάζει κυρίως σε μάχη κοντινής εμβέλειας, όπου συμβαίνουν οι περισσότερες καταστάσεις αυτοάμυνας. Δίνει έμφαση στα γρήγορα και αποτελεσματικά χτυπήματα, στις τεχνικές παγίδευσης και στη μάχη από κοντά. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για τις γυναίκες σε καταστάσεις όπου η σωματική επαφή δεν μπορεί να αποφευχθεί. - Αυτοπεποίθηση και ενδυνάμωση: Η εκμάθηση του Wing Tzun μπορεί να προσφέρει στις γυναίκες αυξημένη αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και αίσθηση ενδυνάμωσης. Με την απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων αυτοάμυνας και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, οι γυναίκες μπορούν να αισθάνονται πιο ικανές και ασφαλείς στην ικανότητά τους να προστατεύουν τον εαυτό τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα της αυτοάμυνας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η εκπαίδευση, η εμπειρία και οι ατομικές συνθήκες. Επομένως, ενώ το Wing Tzun μπορεί να προσφέρει πλεονεκτήματα, είναι σημαντικό για τις γυναίκες να επιλέξουν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που ταιριάζει στις ανάγκες τους, να επικεντρωθούν στη συνεπή πρακτική και να διερευνήσουν πρόσθετες πτυχές προσωπικής ασφάλειας και ευαισθητοποίησης.


Αυτοάμυνα Γυναικών: About

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Γουίν Τσουν λέγεται ότι επινοήθηκε από μία γυναίκα, την βουδίστρια μοναχή Νιγκ Μούι (Ng Mui), περίπου το 170πχ... Η μοναχή Νιγκ Μούι είχε μία μαθήτρια που ονομαζόταν Γιμ Γουίν Τσουν (Yim Wing-chun). Το όνομα Γουίν Τσουν κυριολεκτικά σημαίνει «Ελπίδα για το μέλλον». . Επίσης λέγεται ότι το Γουίν Τσουν είναι ένας συνδυασμός τεχνικών του γερανού και του φιδιού που αναπτύχθηκε από τους μοναχούς του Νότιου Ναού του Σαολίν στην επαρχία Φουτζιέν (Fujian).

wt_1.png
Αυτοάμυνα Γυναικών: About

ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

Η σχολή μας σας δίνει την ευκαιρία να ζήσετε τη δύναμη και την ομορφιά αυτής της παραδοσιακής κινεζικής πολεμικής τέχνης με ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα. Είτε είστε αρχάρια είτε έμπειρη στον χώρο των πολεμικών τεχνών, αυτή είναι η ευκαιρία σας να εξερευνήσετε τις μοναδικές τεχνικές και τη φιλοσοφία του Wing Tzun από πρώτο χέρι. Καλέστε μας για να προγραμματίσουμε

την συμμετοχή σας.

Wing Tzun Kung Fu Logo.png
Αυτοάμυνα Γυναικών: Apply Now

Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

Η εποχή που ζούμε είναι αρκετά δύσκολη σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Ένα από αυτά αποτελεί η αύξηση της επιθετικότητας της και της εγκληματικότητας, στοιχεία που μπορεί κάποιος εύκολα να συναντήσει αρκετά συχνά στο δρόμο, σε μία βόλτα, μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Πολλές φορές αποδέχτες αυτής της επιθετικής συμπεριφοράς αποτελούν οι γυναίκες ή ακόμη και τα παιδιά. Η δυνατότητα να μάθει μία γυναίκα να αμύνεται απέναντι σε τέτοια περιστατικά αποτελεί πλέον όχι μία πολυτέλεια, αλλά μία αναγκαιότητα.


Η πιο συχνή ερώτηση: ‘Πρέπει να αμυνθώ;’

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πρέπει να είναι καταφατική για όλες τις γυναίκες. Μέχρι πρόσφατα, υπήρχαν απόψεις που γενικότερα δεν συνιστούσαν την άμυνα, στηριζόμενες στο σκεπτικό ότι αυτή θα προκαλούσε ακόμη χειρότερη αντίδραση του δράστη. Όμως λόγω των στατιστικών της αστυνομίας, οι οποίες δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν αμυνθεί έχουν αποτρέψει ή τουλάχιστον περιορίσει τις επιπτώσεις της επίθεσης, έχει επικρατήσει η άποψη υπέρ της άμυνας.
Η άμυνα όμως θα πρέπει να ασκείται με σωστό τρόπο και με σύνεση.

Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας σε μια γυναίκα σε πρακτικό επίπεδο:

Τα μαθήματα παρέχουν ρεαλιστική αυτοάμυνα σε καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη μία γυναίκα.
Στα μαθήματα μαθαίνει μέσω απλών κινήσεων να αυτοπροστατεύεται.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μια γυναίκα μαθαίνει να προστατεύει όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα αγαπημένα της πρόσωπα (όπως για παράδειγμα τα παιδιά της).
Η προφύλαξη αποτελεί άλλο ένα ακόμη βασικό στοιχείο των μαθημάτων της αυτοάμυνας.
Μέσω της συνεχούς εξάσκησης ενσωματώνονται οι νέες κινήσεις πιο εύκολα και χωρίς κόπο στις ήδη υπάρχουσες κινήσεις μιας γυναίκας και με αυτό τον τρόπο μαθαίνονται πιο εύκολα.
Η συνεχής εξάσκηση δε γίνεται μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε ομαδικό (η εξάσκηση δε γίνεται μόνο ατομικά, αλλά γίνεται και ανά δυάδες/ζευγάρια που εναλλάσσονται).
Μέσω της συνεχούς εξάσκησης και της βελτίωσης των αντανακλαστικών αυξάνεται η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα μιας γυναίκας.
Τα μαθήματα αυτοάμυνα βοηθούν τη γυναίκα να εντοπίσει τα αδύνατα στοιχεία του αντιπάλου και να τα εκμεταλλευτεί προς όφελός της.

Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας στη φυσική ευεξία μιας γυναίκας:

Η αυτοάμυνα ενισχύει τη φυσική άσκηση.
Η συνεχής εξάσκηση τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο βελτιώνει τη σωματική κατάσταση μιας γυναίκας, με αποτέλεσμα να έχει ορατά αποτελέσματα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα μαθήματα αυτοάμυνας βοηθούν και ενισχύουν τον αυτοέλεγχο της γυναίκας.
Με άλλα λόγια μια γυναίκα μαθαίνει και γνωρίζει το σώμα της, τις δυνατότητές της, πώς να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα μέλη του σώματός της.
Η αυτοάμυνα βοηθάει στην αυτογνωσία.
Η γυναίκα μαθαίνει ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία της και πώς μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός της.
Ο συνδυασμός του μυαλού και του σώματος βοηθούν τη γυναίκα να λειτουργεί ισορροπημένα, γρήγορα και αποτελεσματικά.


Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας σε μια γυναίκα σε ψυχικό/ψυχολογικό επίπεδο:

Γνωρίζοντας αυτοάμυνα μια γυναίκα αισθάνεται πιο ασφαλής.
Η αυτοάμυνα βοηθά και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας.
Οι γνώσεις που παρέχονται στα μαθήματα της αυτοάμυνας μειώνουν το συναίσθημα του φόβου, του άγχους και του πανικού.
Τα μαθήματα αυτοάμυνας προσφέρουν ψυχική ευεξία.


 Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές

Αυτοάμυνα Γυναικών


Αυτοάμυνα Γυναικών: About

AYTOAMYNA

Η αυτοάμυνα δεν είναι αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι......

Αυτοάμυνα Γυναικών: About
IMG_20240204_132509.jpg

"Η γυναίκα που μαθαίνει αυτοάμυνα
δεν αναζητά ποτέ την αδυναμία αλλά τη δύναμη μέσα της"

Αυτοάμυνα Γυναικών: Quote

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ -1-

Τα περιστατικά επιθέσεων σε γυναίκες στον δρόμο αυξάνονται συνεχώς.
Με ποιους τρόπους μία γυναίκα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να βρεθεί αντιμέτωπη με μια τόσο δυσάρεστη κατάσταση.?
TIP -1-
Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Πολλές γυναίκες ξεκινούν μαθήματα αυτοάμυνας μετά από κάποια επίθεση που έχουν δεχτεί και φέρνοντας προς συζήτηση στο μάθημα την εμπειρία που είχαν διαπιστώνουν ότι πριν δεχτούν την επίθεση είχαν ένα άσχημο προαίσθημα ωστόσο το αγνόησαν λέγοντας στον εαυτό τους να μην γίνονται υπερβολικές.
Είναι αυτή η μικρή φωνή που μας λέει ότι κινδυνεύουμε.
Το ένστικτό μας είναι ο κυριότερη αίσθηση (ραντάρ) κινδύνου.
Την επόμενη φορά δεν πρέπει να την αγνοήσετε.

WOMEN SELF DEFENSE.jpg
Αυτοάμυνα Γυναικών: About

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ -2-

Women's Self Defense Tip -2-

Ένα λάθος που κάνουμε όταν κινούμαστε είτε ως πεζοί είτε με τα μέσα μεταφοράς, είναι να αγνοούμε το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και να είμαστε ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι στο τηλέφωνο μας. Δύο πράγματα συμβαίνουν τότε.

Το πρώτο είναι να μην έχουμε αντίληψη των ανθρώπων που κινούνται γύρω μας. Εάν κάποιος από αυτούς θέλει να μας κάνει κακό τότε του δίνουμε εμείς οι ίδιοι την ευκαιρία να κινηθεί εναντίον μας και να μας αιφνιδιάσει.

Το δεύτερο που συνήθως συμβαίνει είναι να μην έχουμε σαφή εικόνα του χώρου που μας περιβάλει χάνοντας έτσι τη δυνατότητα μιας έγκαιρης διαφυγής χωρίς να καθυστερήσουμε σε περίπτωση που χρειαστεί είτε να τρέξουμε είτε να ζητήσουμε βοήθεια σε κατάσταση άμεσης ανάγκης.

Ένα σημαντικό βήμα επομένως για την πρόληψη απρόβλεπτων και επικίνδυνων καταστάσεων είναι εμείς οι ίδιοι να μην αφηνόμαστε ολοκληρωτικά στον ψηφιακό κόσμο του κινητού μας ,αγνοώντας πλήρως το που βρισκόμαστε και ποιους έχουμε γύρω μας. Όπως και κατά τη διάρκεια της οδήγησης το κακό μπορεί να συμβεί μέσα σε δευτερόλεπτα αφηρημάδας, έτσι και ο κίνδυνος για την προσωπική μας ασφάλεια μπορεί να παρουσιαστεί από το πουθενά, ακόμη και όταν περπατάμε σε ένα δρόμο.

Σίγουρα όλοι χρησιμοποιούμε πλέον πολύ συχνά τις συσκευές των τηλεφώνων μας για να περάσουμε την ώρα μας, ταυτόχρονα όμως είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι η ασφάλεια μας είναι η πρώτη προτεραιότητα μας. Το κινητό στην τσέπη ή στην τσάντα κατά τη διάρκεια της οδήγησης αλλά και στη βόλτα μας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για την ευημερία μας.

Η πρόληψη είναι η βασική προϋπόθεση για την αυτοάμυνα και την αύξηση των πιθανοτήτων να απεμπλακούμε από μία βίαιη επίθεση εναντίον μας.

WOMENS SELF DEFENSE 2.jpg
Αυτοάμυνα Γυναικών: About
bottom of page