top of page
  • Εικόνα συγγραφέαW/T

"Συνέντευξη με τη Μαθήτριά μας, Μπάκα Μαρία"

Έγινε ενημέρωση: 13 Ιουν

Γυναίκα εξασκείται στην Siu Lim Tao φόρμα
Η Μαρία εξασκεί μια τεχνική στο Wing Tzun με απόλυτη συγκέντρωση.

  Καλωσορίσατε στο Blog του Wing Tzun Kung Fu! Σήμερα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την Μαρία Μπάκα, μία από τις αφοσιωμένες μαθήτριές μας. Μέσα από αυτή τη συνέντευξη, θα ανακαλύψουμε την εμπειρία της στο Wing Tzun, τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει, και πώς οι πολεμικές τέχνες έχουν επηρεάσει τη ζωή της. Ελπίζουμε οι απαντήσεις της να εμπνεύσουν περισσότερους ενήλικες να ασχοληθούν με το Wing Tzun.        

 

Γενική Εμπειρία:       

 Πώς θα περιγράφατε τη συνολική σας εμπειρία στη σχολή μας;


Η εμπειρία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ μαθητών και δασκάλων και ανανεώνεται συνεχώς το κίνητρο για περεταίρω εκμάθηση. Νιώθω τυχερή που υπάρχει αυτή η σχολή στην γειτονιά  μου και που έχω δασκάλους που με εμπνέουν.

                 

Ποια ήταν η πρώτη σας εμπειρία όταν επισκεφθήκατε τη σχολή;


Οι δάσκαλοί μου με υποδέχθηκαν με χαμόγελο και καλή διάθεση, έτσι ένιωσα αμέσως οικεία και μου έφυγε το άγχος της πρώτης γνωριμίας. Μου έκαναν αμέσως θετική εντύπωση.

 

Διδασκαλία και εκπαιδευτές:                            

Πώς αξιολογείτε την ποιότητα της διδασκαλίας που λαμβάνετε;


Το πόσο ποιοτική είναι η διδασκαλία φαίνεται από το υψηλό επίπεδο απόδοσης των μαθητών. Υπάρχει οργάνωση, μεθοδικότητα και μεταδοτικότητα. Προσωπικά την θεωρώ εξαιρετική, εφόσον προέρχεται από έμπειρους εκπαιδευτές που είναι φανερό ότι κατέχουν βαθιά θεωρητική και πρακτική γνώση του αντικειμένου που διδάσκουν. Είναι πάντα πρόθυμοι να εξηγήσουν, να επαναλάβουν και να αποσαφηνίσουν τυχόν απορίες των μαθητών. Ακόμη, εκτιμώ ότι μας δίνουν τροφή για σκέψη προτρέποντάς μας να ψάχνουμε και μόνοι μας πληροφορίες που αφορούν την τέχνη που διδασκόμαστε.

 

Προπόνηση στην σχολή Wing Tzun Kung Fu
H Μαρία εξασκείται σε τεχνικές αυτοάμυνας

Πώς θα περιγράφατε τη σχέση σας με τους εκπαιδευτές σας; Υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο μάθημα ή στιγμή που ξεχωρίσατε; Γιατί;


Οι σχέσεις είναι άψογες με όλους τους εκπαιδευτές. Υπάρχει, εμπιστοσύνη, κατανόηση, ενδιαφέρον και φιλική διάθεση πάντα. Εγώ προσωπικά εκτιμώ αφάνταστα και το χιούμορ τους!!!

Έχω ξεχωρίσει το μάθημα όπου ο δάσκαλός μου έχοντας αντιληφθεί κάποιες δυσκολίες που είχα σε σχέση με την απόδοσή μου, μου μίλησε με ενδιαφέρον και συνέχισε να με ενθαρρύνει μέχρις ότου κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου, έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πια και καλύτερη ψυχολογία!


Ατμόσφαιρα της σχολής:

Πώς θα περιγράφατε την ατμόσφαιρα στη σχολή; Νιώσατε ευπρόσδεκτοι από την πρώτη στιγμή; Υπάρχει κάτι που σας κάνει να νιώθετε άνετα και ευχάριστα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων;


Πηγαίνω και επιστρέφω με χαμόγελο! Η ατμόσφαιρα στη σχολή είναι πάντα φιλική και ευχάριστη. Από την πρώτη μέρα ένιωσα άνετα με τον χώρο και τους ανθρώπους. Υπάρχει σεβασμός και ωραία συνεργασία μεταξύ όλων και αυτό δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για μια ποιοτική συνύπαρξη την ώρα της προπόνησης. Επίσης, οποιαδήποτε διόρθωση των τεχνικών γίνεται με ωραίο τρόπο χωρίς επικριτικό ύφος.

 

Οφέλη από την εκπαίδευση:

 Ποια είναι τα μεγαλύτερα οφέλη που έχετε αποκομίσει από την εκπαίδευσή σας στο Wing Tzun; Πώς έχει επηρεάσει το Wing Tzun τη φυσική σας κατάσταση; ‘Εχετε παρατηρήσει βελτίωση στην αυτοπεποίθηση ή στη συγκέντρωσή σας;


Το όφελος για εμένα είναι 1. σωματικό, αφού η πρακτική εξάσκηση και οι τεχνικές που μαθαίνουμε γυμνάζουν όλο το σώμα 2. πνευματικό, καθώς είναι μια καινούρια γνώση που με ωθεί σε συνδυαστική σκέψη και όξυνση της αντίληψής μου και 3. ψυχικό γιατί κάθε φορά που πηγαίνω βελτιώνεται η διάθεση μου.

Προσωπικά με έχει βοηθήσει αρκετά στο να συγκεντρώνομαι καλύτερα και για μεγαλύτερο διάστημα και όσο συνεχίζω βλέπω ότι τονώνεται η αυτοπεποίθησή μου σε σχέση με το πως ένιωθα όταν ξεκίνησα.

Το μεγαλύτερο όφελος και η μεγαλύτερη πρόκληση ταυτόχρονα είναι μέσω της συνεχούς εξάσκησης να παραμείνω συγκεντρωμένη και σε εκγρήγορση για να διαχειρίζομαι άμεσα οποιαδήποτε κατάσταση.

 

αυτοάμυνα σε πιάσιμο χεριών

Προσωπική ανάπτυξη:

Τί έχετε μάθει για τον εαυτό σας από την εξάσκηση στο Wing Tzun; Υπήρξε κάποια πρόκληση που αντιμετωπίσατε και ξεπεράσατε μέσω της εκπαίδευσης; Πώς έχει επηρεάσει η εκπαίδευσή σας τη διαχείριση του άγχους ή της καθημερινής ζωής;


Έμαθα ότι μπορώ να εξασκηθώ και να αποκτήσω ικανότητές σε μια πολεμική τέχνη ακόμα και σε πιο μεγάλη ηλικία, κάτι που πριν το Wing Tzun δεν είχα προσπαθήσει, ούτε φανταζόμουν τον εαυτό μου σε αυτό.

Πρόκληση για μένα είναι ότι κάποιες στιγμές χάνω την συγκέντρωσή μου και δεν συντονίζω σωστά τις κινήσεις μου. Η εκπαίδευση με βοηθά πολύ σε αυτό.

Το Wing Tzun για μένα δεν είναι μόνο μια υπέροχη γνώση αλλά και μια διέξοδος από την καθημερινότητα και τα άγχη της ζωής. Δεν μπορώ να πω γενικά ότι διαχειρίζομαι καλά το άγχος μου, σίγουρα όμως τις μέρες που πηγαίνω για προπόνηση νιώθω πιο ‘’ανάλαφρα’’ και ξεχνάω για λίγο τα πάντα.

 

Σύγκριση με άλλες δραστηριότητες:

Είχατε προηγούμενη εμπειρία με άλλες πολεμικές τέχνες ή αθλήματα; Πως συγκρίνεται το Wing Tzun; Τί σας έκανε να επιλέξετε το Wing Tzun σε σχέση με άλλες δραστηριότητες.


Έκανα πριν κάποια χρόνια ένα σύστημα αυτοάμυνας. Υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, ωστόσο έχω διαπιστώσει ότι το Wing Tzun έχει διαφορετική φιλοσοφία. Είναι πιο άμεσο, αποτελεσματικό και μου προτείνει πολλές εναλλακτικές λύσεις. To προτιμώ σε σχέση με άλλες δραστηριότητες γιατί είναι κάτι που βοηθάει στο να αισθάνομαι μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερο φόβο.

 

Συστάσεις:                                              

Θα συστήνατε τη σχολή μας σε άλλους; Γιατί ή γιατί όχι; Τί θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει μαθήματα στη σχολή μας;


Θα την συνιστούσα ανεπιφύλακτα! Όχι μόνο γιατί έχει πολύ καλούς εκπαιδευτές, αλλά γιατί και οι ίδιοι οι μαθητές βοηθούν ο ένας τον άλλον ανεξαρτήτως επιπέδου-ειδικά οι πιο προχωρημένοι-και έτσι όλοι βελτιώνονται μέσα από την συνεργασία.

Ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία σε πολεμική τέχνη, όπως εγώ, και σκέφτεται να ξεκινήσει και σε πιο μεγάλη ηλικία, σε αυτή την σχολή θα νιώσει ευπρόσδεκτος και σίγουρα θα βελτιωθεί σε πολλά επίπεδα.

 

Συγκεκριμένα στοιχεία μαθήματος:                  

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος του μαθήματος; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο του Wing Tzun που βρίσκετε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ή ωφέλιμο;


Το αγαπημένο μου μέρος είναι όταν συνδυάζουμε τις τεχνικές που μάθαμε σε τυχαίες επιθέσεις. Μου αρέσει γιατί ‘ξεσκεπάζονται’’ οι αδυναμίες μου και βλέπω τί μπορώ να διορθώσω.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του Wing Tzun που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η εξάσκηση της φόρμας και ένα ωφέλιμο στοιχείο γενικά είναι η εξοικονόμηση κινήσεων και η αμεσότητα των αντεπιθέσεων.

 

Δοκιμαστικό μάθημα:                               

Πώς ήταν η εμπειρία σας στο πρώτο δοκιμαστικό μάθημα; Τί σας ενθάρρυνε να συνεχίσετε μετά το δοκιμαστικό μάθημα;


Πήγα με ευχάριστη διάθεση και όρεξη να ξεκινήσω κάτι καινούριο και η εμπειρία μου ήταν αντίστοιχα ευχάριστη. Αυτό που με ενθάρρυνε να συνεχίσω ήταν το προσωπικό ενδιαφέρον και η περιέργεια να μάθω περισσότερα για την τέχνη και η θετική εντύπωση που μου έκαναν δάσκαλοι και μαθητές.

 

Συμβουλές για νέους μαθητές:                       

Τί συμβουλές θα δίνατε σε νέους μαθητές που μόλις ξεκινούν; Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε ως νέος μαθητής/τρια και πώς την ξεπεράσατε;


Σε κάποιον που ξεκινάει τώρα θα έλεγα να δώσει στον εαυτό του αυτή τη μοναδική ευκαιρία να μπει στον ‘’κόσμο της πολεμικής τέχνης του Wing Tzun’’ γιατί θα ωφεληθεί σε πολλά επίπεδα. Ο δρόμος δεν είναι πάντα εύκολος, θέλει υπομονή, επιμονή, σταθερότητα και να μην τα παρατήσει με την πρώτη δυσκολία (αν υπάρξει).

Επίσης, μπορεί κάποιος να ανακαλύψει ικανότητες που δεν ήξερε ότι είχε και να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του.

Η μεγαλύτερη δική μου δυσκολία ήταν ότι λόγω έλλειψης χρόνου, έπρεπε να καταβάλλω παραπάνω προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους μου και να βελτιωθώ, κάτι που πέτυχα με τη βοήθεια των δασκάλων μου και των υπόλοιπων μαθητών.


Wing Tzun Kung Fu Τεχνικές
Η Mαρία εξασκείται στις τεχνικές της

Σε ευχαριστούμε πολύ, Μαρία, για τον χρόνο σου και τις πολύτιμες απαντήσεις σου. Είμαστε περήφανοι που σε έχουμε στην ομάδα μας και ανυπομονούμε να δούμε τις επόμενες επιτυχίες σου στο Wing Tzun.48 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page