top of page
2021-12-05 12.40.30.jpg

WING TZUN KUNG FU
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

To Wing Tzun σας διδάσκει τεχνικές που μπορούν να είναι αποτελεσματικές σε αντιπάλους διπλάσιους  και πιο δυνατούς από εσάς.
Το Wing Tzun βασίζεται στη μηχανική/δομή του σώματος για να δημιουργήσει δύναμη σε σύγκριση με άλλες τέχνες που το μέγεθος και η φυσική δύναμη αποτελούν τη βάση των δεξιοτήτων τους. Η έμφαση στην ευαισθησία, την ανακατεύθυνση της δύναμης χωρίς να  πάμε ποτέ κατά μέτωπο,  η απλότητα, η προσήλωση στο στόχο, η εκμετάλλευση της εισερχόμενης δύναμη του αντιπάλου με υποχωρητικές/εύκαμπτες κινήσεις  καθιστούν το Wing Tzun μια αποτελεσματική πολεμική τέχνη για την γυναίκα. Όταν μαθαίνετε Wing Tzun αποκτάτε αυτοπεποίθηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την αυτοάμυνα.


ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: About
wt_1.png

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Γουίν Τσουν λέγεται ότι επινοήθηκε από μία γυναίκα, την βουδίστρια μοναχή Νιγκ Μούι (Ng Mui), περίπου το 170πχ... Η μοναχή Νιγκ Μούι είχε μία μαθήτρια που ονομαζόταν Γιμ Γουίν Τσουν (Yim Wing-chun). Το όνομα Γουίν Τσουν κυριολεκτικά σημαίνει «Ελπίδα για το μέλλον». . Επίσης λέγεται ότι το Γουίν Τσουν είναι ένας συνδυασμός τεχνικών του γερανού και του φιδιού που αναπτύχθηκε από τους μοναχούς του Νότιου Ναού του Σαολίν στην επαρχία Φουτζιέν (Fujian).

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: About
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Video

Η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

Η εποχή που ζούμε είναι αρκετά δύσκολη σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Ένα από αυτά αποτελεί η αύξηση της επιθετικότητας της και της εγκληματικότητας, στοιχεία που μπορεί κάποιος εύκολα να συναντήσει αρκετά συχνά στο δρόμο, σε μία βόλτα, μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Πολλές φορές αποδέχτες αυτής της επιθετικής συμπεριφοράς αποτελούν οι γυναίκες ή ακόμη και τα παιδιά. Η δυνατότητα να μάθει μία γυναίκα να αμύνεται απέναντι σε τέτοια περιστατικά αποτελεί πλέον όχι μία πολυτέλεια, αλλά μία αναγκαιότητα.


Η πιο συχνή ερώτηση: ‘Πρέπει να αμυνθώ;’

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση πρέπει να είναι καταφατική για όλες τις γυναίκες. Μέχρι πρόσφατα, υπήρχαν απόψεις που γενικότερα δεν συνιστούσαν την άμυνα, στηριζόμενες στο σκεπτικό ότι αυτή θα προκαλούσε ακόμη χειρότερη αντίδραση του δράστη. Όμως λόγω των στατιστικών της αστυνομίας, οι οποίες δείχνουν ότι οι γυναίκες που έχουν αμυνθεί έχουν αποτρέψει ή τουλάχιστον περιορίσει τις επιπτώσεις της επίθεσης, έχει επικρατήσει η άποψη υπέρ της άμυνας.
Η άμυνα όμως θα πρέπει να ασκείται με σωστό τρόπο και με σύνεση.

Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας σε μια γυναίκα σε πρακτικό επίπεδο:

Τα μαθήματα παρέχουν ρεαλιστική αυτοάμυνα σε καθημερινές καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη μία γυναίκα.
Στα μαθήματα μαθαίνει μέσω απλών κινήσεων να αυτοπροστατεύεται.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μια γυναίκα μαθαίνει να προστατεύει όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα αγαπημένα της πρόσωπα (όπως για παράδειγμα τα παιδιά της).
Η προφύλαξη αποτελεί άλλο ένα ακόμη βασικό στοιχείο των μαθημάτων της αυτοάμυνας.
Μέσω της συνεχούς εξάσκησης ενσωματώνονται οι νέες κινήσεις πιο εύκολα και χωρίς κόπο στις ήδη υπάρχουσες κινήσεις μιας γυναίκας και με αυτό τον τρόπο μαθαίνονται πιο εύκολα.
Η συνεχής εξάσκηση δε γίνεται μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε ομαδικό (η εξάσκηση δε γίνεται μόνο ατομικά, αλλά γίνεται και ανά δυάδες/ζευγάρια που εναλλάσσονται).
Μέσω της συνεχούς εξάσκησης και της βελτίωσης των αντανακλαστικών αυξάνεται η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα μιας γυναίκας.
Τα μαθήματα αυτοάμυνα βοηθούν τη γυναίκα να εντοπίσει τα αδύνατα στοιχεία του αντιπάλου και να τα εκμεταλλευτεί προς όφελός της.

Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας στη φυσική ευεξία μιας γυναίκας:

Η αυτοάμυνα ενισχύει τη φυσική άσκηση.
Η συνεχής εξάσκηση τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο βελτιώνει τη σωματική κατάσταση μιας γυναίκας, με αποτέλεσμα να έχει ορατά αποτελέσματα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα.
Τα μαθήματα αυτοάμυνας βοηθούν και ενισχύουν τον αυτοέλεγχο της γυναίκας.
Με άλλα λόγια μια γυναίκα μαθαίνει και γνωρίζει το σώμα της, τις δυνατότητές της, πώς να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα μέλη του σώματός της.
Η αυτοάμυνα βοηθάει στην αυτογνωσία.
Η γυναίκα μαθαίνει ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία της και πώς μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός της.
Ο συνδυασμός του μυαλού και του σώματος βοηθούν τη γυναίκα να λειτουργεί ισορροπημένα, γρήγορα και αποτελεσματικά.


Τι προσφέρουν τα μαθήματα αυτοάμυνας σε μια γυναίκα σε ψυχικό/ψυχολογικό επίπεδο:

Γνωρίζοντας αυτοάμυνα μια γυναίκα αισθάνεται πιο ασφαλής.
Η αυτοάμυνα βοηθά και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας.
Οι γνώσεις που παρέχονται στα μαθήματα της αυτοάμυνας μειώνουν το συναίσθημα του φόβου, του άγχους και του πανικού.
Τα μαθήματα αυτοάμυνας προσφέρουν ψυχική ευεξία.


 Η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές

Αυτοάμυνα Γυναικών


ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: About

Ο μόνος τρόπος για να μάθετε εάν σας ταιριάζει η τέχνη του Wing Tzun είναι να συμμετάσχετε σε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Text
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Video
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Video
Tai%20Chi_edited.jpg

AYTOAMYNA

Η αυτοάμυνα δεν είναι αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι......

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: About

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ -1-

Τα περιστατικά επιθέσεων σε γυναίκες στον δρόμο αυξάνονται συνεχώς.
Με ποιους τρόπους μία γυναίκα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να βρεθεί αντιμέτωπη με μια τόσο δυσάρεστη κατάσταση.?
TIP -1-
Εμπιστεύσου το ένστικτό σου. Πολλές γυναίκες ξεκινούν μαθήματα αυτοάμυνας μετά από κάποια επίθεση που έχουν δεχτεί και φέρνοντας προς συζήτηση στο μάθημα την εμπειρία που είχαν διαπιστώνουν ότι πριν δεχτούν την επίθεση είχαν ένα άσχημο προαίσθημα ωστόσο το αγνόησαν λέγοντας στον εαυτό τους να μην γίνονται υπερβολικές.
Είναι αυτή η μικρή φωνή που μας λέει ότι κινδυνεύουμε.
Το ένστικτό μας είναι ο κυριότερη αίσθηση (ραντάρ) κινδύνου.
Την επόμενη φορά δεν πρέπει να την αγνοήσετε.

WOMEN SELF DEFENSE.jpg
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: About

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ -2-

Women's Self Defense Tip -2-

Ένα λάθος που κάνουμε όταν κινούμαστε είτε ως πεζοί είτε με τα μέσα μεταφοράς, είναι να αγνοούμε το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και να είμαστε ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι στο τηλέφωνο μας. Δύο πράγματα συμβαίνουν τότε.

Το πρώτο είναι να μην έχουμε αντίληψη των ανθρώπων που κινούνται γύρω μας. Εάν κάποιος από αυτούς θέλει να μας κάνει κακό τότε του δίνουμε εμείς οι ίδιοι την ευκαιρία να κινηθεί εναντίον μας και να μας αιφνιδιάσει.

Το δεύτερο που συνήθως συμβαίνει είναι να μην έχουμε σαφή εικόνα του χώρου που μας περιβάλει χάνοντας έτσι τη δυνατότητα μιας έγκαιρης διαφυγής χωρίς να καθυστερήσουμε σε περίπτωση που χρειαστεί είτε να τρέξουμε είτε να ζητήσουμε βοήθεια σε κατάσταση άμεσης ανάγκης.

Ένα σημαντικό βήμα επομένως για την πρόληψη απρόβλεπτων και επικίνδυνων καταστάσεων είναι εμείς οι ίδιοι να μην αφηνόμαστε ολοκληρωτικά στον ψηφιακό κόσμο του κινητού μας ,αγνοώντας πλήρως το που βρισκόμαστε και ποιους έχουμε γύρω μας. Όπως και κατά τη διάρκεια της οδήγησης το κακό μπορεί να συμβεί μέσα σε δευτερόλεπτα αφηρημάδας, έτσι και ο κίνδυνος για την προσωπική μας ασφάλεια μπορεί να παρουσιαστεί από το πουθενά, ακόμη και όταν περπατάμε σε ένα δρόμο.

Σίγουρα όλοι χρησιμοποιούμε πλέον πολύ συχνά τις συσκευές των τηλεφώνων μας για να περάσουμε την ώρα μας, ταυτόχρονα όμως είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι η ασφάλεια μας είναι η πρώτη προτεραιότητα μας. Το κινητό στην τσέπη ή στην τσάντα κατά τη διάρκεια της οδήγησης αλλά και στη βόλτα μας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για την ευημερία μας.

Η πρόληψη είναι η βασική προϋπόθεση για την αυτοάμυνα και την αύξηση των πιθανοτήτων να απεμπλακούμε από μία βίαιη επίθεση εναντίον μας.

WOMENS SELF DEFENSE 2.jpg
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: About
ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Blog2 Custom Feed
bottom of page