top of page
  • Εικόνα συγγραφέαW/T

Women's Self Defense Tip -2-

Συνεχίζουμε με το θέμα της αυτοάμυνας - αυτοπροστασίας των γυναικών και την δεύτερη χρήσιμη συμβουλή μας για ένα τόσο επίκαιρο θέμα.

Ένα λάθος που κάνουμε όταν κινούμαστε είτε ως πεζοί είτε με τα μέσα μεταφοράς, είναι να αγνοούμε το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και να είμαστε ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι στο τηλέφωνο μας. Δύο πράγματα συμβαίνουν τότε.

Το πρώτο είναι να μην έχουμε αντίληψη των ανθρώπων που κινούνται γύρω μας. Εάν κάποιος από αυτούς θέλει να μας κάνει κακό τότε του δίνουμε εμείς οι ίδιοι την ευκαιρία να κινηθεί εναντίον μας και να μας αιφνιδιάσει.

Το δεύτερο που συνήθως συμβαίνει είναι να μην έχουμε σαφή εικόνα του χώρου που μας περιβάλει χάνοντας έτσι τη δυνατότητα μιας έγκαιρης διαφυγής χωρίς να καθυστερήσουμε σε περίπτωση που χρειαστεί είτε να τρέξουμε είτε να ζητήσουμε βοήθεια σε κατάσταση άμεσης ανάγκης.

Ένα σημαντικό βήμα επομένως για την πρόληψη απρόβλεπτων και επικίνδυνων καταστάσεων είναι εμείς οι ίδιοι να μην αφηνόμαστε ολοκληρωτικά στον ψηφιακό κόσμο του κινητού μας ,αγνοώντας πλήρως το που βρισκόμαστε και ποιους έχουμε γύρω μας. Όπως και κατά τη διάρκεια της οδήγησης το κακό μπορεί να συμβεί μέσα σε δευτερόλεπτα αφηρημάδας, έτσι και ο κίνδυνος για την προσωπική μας ασφάλεια μπορεί να παρουσιαστεί από το πουθενά, ακόμη και όταν περπατάμε σε ένα δρόμο.

Σίγουρα όλοι χρησιμοποιούμε πλέον πολύ συχνά τις συσκευές των τηλεφώνων μας για να περάσουμε την ώρα μας, ταυτόχρονα όμως είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι η ασφάλεια μας είναι η πρώτη προτεραιότητα μας. Το κινητό στην τσέπη ή στην τσάντα κατά τη διάρκεια της οδήγησης αλλά και στη βόλτα μας μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για την ευημερία μας.

Η πρόληψη είναι η βασική προϋπόθεση για την αυτοάμυνα και την αύξηση των πιθανοτήτων να απεμπλακούμε από μία βίαιη επίθεση εναντίον μας.


27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2 Post
bottom of page